The Summer House Vestfold by Jarmund/Vigsnæs AS ArchitectsDaily Interior Design Ideas

The Summer house is located on the coast of Vestfold in the southern part of Norway.

The house replaces an older building at the site. To get the planning permit, the project had to be well adjusted to the terrain, both in terms of shape, scale, material and color. The house and terraces are partlybuilt upon existing stonewalls, the parts of the walls which are new are made of stones from the blasting at the site.

The low elongated volume is cut into to allow for wind shielded outdoorareas, embraced by the house itself. These cuts also bring down the scale of the building, and together with the local variations of the section, make the building relate to the surroundingcliff formations. On the outer perimeter of terraces and pool, a glass fence also protects against wind, but allows for maximum view. The house is clad with Kebony wood, a sustainable process of treating the wood to allow for good durability towards the exposure to salt water.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *