The Kew House 3 by Vibe Layout GroupDaily Interior Design Ideas

208cc  kh 190214 05 630x945 466x700 The Kew House 3 by Vibe Layout Group interior design ideas

The clientele came to Australian architecture firm Vibe Design and style Group‘s office with the intention of moving into house development. Widespread ground was that they were focused on presenting projects with substantial layout articles supporting a distinct visual technique.

In the early layout phase the architcts had been looking to generate an open, more interactive street presence which led to a quite different design response.

The actual front façade was inspired by the research of 60s and early 70s stereo cabinets with the slatted timber reflecting the slotted speaker components, in this case they accommodate the covered entry and private en suite window. The home sits lightly balanced on angled steel posts yet again reminiscent of the stereo cabinet legs, which affords the house the look of floating out across the land.

The project sits effectively in its treed environs, Silvertop Ash was chosen as the cladding due to the fact its eventual grey colour will blend fully and afford a sense of belonging in the treed backdrop.

Silvertop Ash timber has a special potential to assimilate into the surrounds, supplying a quite diverse visual have an effect on. To the North the timber is even now evident but only on the third storey – as from this vantage level we desired the upper level to appear as a tree residence. ExoTec Façade Panel Technique was the other primary material utilised simply because it delivers a refreshing contrast to the timber.

The reduce out component of the residing area window directs the line of sight down to the pool, BBQ area and backyard space – protecting privacy.

The interior starts with a flat veneer wall on strategy. It’s intention is to produce the feeling of getting at the base of a huge tree.

Virtually, it houses the cloak, powder space, cellar and on into the integrated kitchen. It’s all achieved with hidden doors that, when opened, supply an sudden shock. This house is open however personal and the timber attribute wall of the interior invites a journey of discovery. The cantilevered box on the street facade internally homes the day bed and library which interacts with the review room. The review has a glass splash back wall picked for it’s ability to reflect the outer landscape.

A dumbwaiter is incorporated which travels up from the garage into the scullery that resides behind 1 of the four integrated doors in the kitchen location. The classic Calcutta Marble has been utilised in the bathrooms, although the kitchen has Caesar stone bench tops and a planning cube at the end of the main island bench.

Posted by Keren Fathi-Poor at twenty February, 2014

Include a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *