Gorgeous and Luxurious Garden Area in Highgate by Folio StyleDaily Interior Design Ideas

Luxurious Garden Room Highgate

A Stunning and LuxuriousGardenSpace in Highgate by FolioLayout. The owners commissioned the interior designer to transform an unused area of theirbackyardinto a soothing, sustainableleisure area, integrated with the woodland past.

Luxurious Garden Room Highgate

From the Architects:

Folio Layout has additional another stunning advancement to its portfolio of higher-end properties, with completion of a luxurious garden space in Highgate. Owners re-commissioned Folio following a refurbishment of their five bedroomed property in 2011, requesting that an unused area of their backyard be transformed into a relaxing, sustainable leisure room, integrated with the woodland past.

Luxurious Garden Room Highgate

Nestled amid a backdrop of lush greentrees, stands the 400 ft2 single storey framework. Housing a sitting space, gymnasium, sauna, shower and restspot and wrapped about a central external sizzling tub. This joins each a rill and a normal pond, sympathetically built into the landscaped backyard. To effectively meld the construction into its surroundings, Folio Design and style worked closely with landscape designers, sinking the property into the garden so that it seems to rise up from underneath the tree-line. In this way, the beautiful woodland view from the major home is maintained and the sweeping lawn is seamlessly connected to the garden residence via the planted, green ‘eco roof’.

Luxurious Garden Room HighgateLuxurious Garden Room HighgateLuxurious Garden Room Highgate

Folio Layout used all-natural limestone flooring, underfloor heating and cast glass to develop a warm, welcoming spa feel throughout. Muted natural colors carry cohesion with the outdoors space and a constant stargazing roof across the breadth of the property adds playfullight and panoramicviews at evening.

Total height sliding folding doors have been used to open up the seating regions to develop a truly integrated garden ‘living room’, and amazing location for entertaining in the warmer months. Externally, Folio Layout has referenced the surrounding copse with green oak cladding and cedar shingle roofing. Slot windows have been additional to the fitness center for privacy.

“After again, it has been a great collaborative approach operating with Folio, so we are just as proud of the garden area as they are. We now have a truly flexible room that is as ideal for assisting the household loosen up and recharge as it is for opening up for entertainment and play when the sun comes out.” Stated the owners of WoodVale property.

Project: Gorgeous and Luxurious Garden Room – Wood Vale House
Created by Folio Design and style
Spot: Highgate, London, United Kingdom
Internet site: www.foliodesignllp.com

If you loved this submit, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future content articles delivered to your feed reader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *